Fuse Sports - Personal Finance For Athletes
Hypotheek aanvragen voor topsporters

Hypotheek aanvragen voor topsporters

Het aanvragen van een hypotheek voor topsporters kan complex zijn vanwege je sportcontract, variërende sponsorinkomsten en kans op blessures. Lees in dit artikel waar je als topsporter rekening mee dient te houden bij de aanvraag van een hypotheek.

Hypotheek voor topsporters

Als topsporter wil je je focussen op je top prestaties en kan het aanvragen van een hypotheek veel tijd in beslag nemen. Een hypotheek aanvraag voor topsporters is een tijdrovende klus.

Waarom kan het complex zijn voor topsporters om een hypotheek te krijgen voor de aankoop en een (tweede) huis?

  • Je contract is veelal maar voor een bepaalde periode
  • Er is kan op een contractbreuk of arbeidsongeschiktheid door blessures
  • Blessures kunnen er ook voor zorgen dat je tijdelijk minder inkomsten genereert
  • Inkomsten uit je bekendheid zoals bijvoorbeeld sponsoring, extra activiteiten als een opening of geldprijzen zijn geen vast inkomen. De hoogte is vaak afhankelijk van je prestaties.
  • Voor topsporters geldt over het algemeen dat de topsport carriere stopt rond je 35ste jaar en niet zoals bij werknemers op 65 jaar of ouder.
Voor banken en kredietverstrekkers zijn dit onzekere factoren die zij af willen dekken. Voor banken en kredietverstrekkers zijn er teveel onzekere factoren en risico’s op wegvallen van inkomen.

Laat je hypotheek aanvraag verzorgen door Fuse Sports

Wij ontzorgen topsporters met het aanvragen van een hyptheek voor een (tweede) huis. Bovenstaande punten maken een aanvraag weliswaar meer complex maar Fuse Sports heeft veel ervaring by hypotheek aanvragen voor topsporters waar onzekerheid in inkomsten een risico vormen. Neem contact met ons op of vul het kennismakinsformulier in voor een kennismakingsgesprek.